Menu Sluiten

Houten Kisten


Houten kisten

Wat weten we over houten kisten en hun oorsprong?

Houten kisten zijn geschikt voor diverse toepassingen.

Meestal gebruikt men houten kisten bij transport en opslag.
Houten verpakkingskisten bewijzen dagelijks hun nut in opslagplaatsen, loodsen, fabrieken en magazijnen.

Een houten kist is een eenvoudige houten container die wordt gebruikt voor verzending of opslag. Houten kratten waren vrij gebruikelijke voorwerpen in de industriƫle revolutie, met fabrieken over de hele wereld gebruik te maken van hen om goederen en grondstoffen te vervoeren. Hoewel ze eenvoudig van ontwerp waren, worden kisten van welke soort dan ook veel gebruikt voor verzending en opslag.

Het grote voordeel van houten kisten is dat ze sterk, stapelbaar en makkelijk te verplaatsen zijn.
Houten kisten zijn een van de oudste vormen van verpakking, die teruggaat tot vroege beschavingen zoals de Egyptenaren. Deze stevige kisten, vaak gemaakt van eikenhout, werden op grote schaal gebruikt, niet alleen voor het vervoer van voorwerpen, maar ook als decoratieve containers. Zij konden worden beschilderd om te lijken op vele verschillende soorten houten meubelen, waaronder mahonie, grenen, walnoot, of mahonie, en werden gebruikt om van alles in te bewaren, van specerijen tot vis. Het concept van het gebruik van deze houten kisten of pakkisten werd later overgenomen door de Europese kooplieden in de 18e eeuw, toen zij kisten en rekken van lood en ijzer begonnen te gebruiken om hun waren te verzenden. Na verloop van tijd werd deze wijze van verzending en opslag steeds wijder verbreid en gebruikt door fabrikanten over de hele wereld.

In de 19e eeuw werd staal het populairste materiaal voor grote transportcontainers, en houten kisten en pakkisten werden geleidelijk vervangen door het duurzamere staal. Echter, zelfs met de invoering van staal gemaakte zeecontainers, blijven veel bedrijven houten kratten gebruiken, vooral voor zwaardere items. Sommige bedrijven gebruiken nog steeds houten kratten als verpakkingskisten voor breekbare en/of waardevolle items, hoewel ze niet zo gebruikelijk zijn als ze ooit waren.

Als de scheepvaart industrie uitgebreid en groeide uit tot zowel een nationale en internationale markt, werden verschillende soorten van houten kisten en verpakkingskisten ontworpen en vervaardigd. Vandaag de dag kunt u een houten kist of krat vinden voor zowat elk doel, zelfs voor het verpakken van uw boodschappen. Verschillende soorten houten kisten zijn geschikt voor verschillende soorten producten, dus het is belangrijk om eerst te bepalen wat u gaat verzenden voordat u gaat winkelen. Op deze manier kunt u gemakkelijk uw zoektocht beperken tot kisten die aan uw behoeften zullen voldoen.

Info over houten kisten

Meer informatie over Houten kisten

Info houten kisten.

Houten kisten zijn veel aantrekkelijker dan plastic kisten, hoewel plastic ook voordelen heeft. Kunststof kan bijvoorbeeld zeer glad zijn als het nat wordt, terwijl houten kisten niet door water worden beschadigd. Houten kratten zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren, zodat u kunt kiezen voor de kleuren die het best passen bij het uiterlijk en de inrichting van uw bedrijf of winkel. Sommige bedrijven zelfs aanpassen hun houten kratten voor een meer gepersonaliseerde look.

Een van de beste voordelen van het gebruik van houten kratten voor de scheepvaart is dat ze zeer sterk en duurzaam, waardoor ze duren voor vele jaren. Kisten gemaakt van grenen zijn bijzonder stevig, terwijl metalen kisten zijn meer lichtgewicht. Een andere geweldige eigenschap van het gebruik van een houten kist is dat ze veel betaalbaarder zijn dan hun metalen tegenhangers. Houd al deze voordelen in gedachten wanneer u uw opties afweegt, en u zult zeker eindigen met de perfecte krat voor uw zakelijke behoeften.

Meer info over houten kisten nu op www.paletco.be.

Tags

Houten Kisten Antwerpen | Houten Kisten | Houten Verpakkingskisten | Kisten Voor Stockage | Kisten Voor Transport | Laadproblemen Oplossen | Leveranciers Houten Kisten |